Zárcsere Budapest és környékén – a betörők nagyon leleményesek

A legtöbb zárcsere Budapest azon veszélyeztetett területein válik szükségessé, ahol a betöréses bűnözés egyre erőteljesebb.

Felmérések szerint a betörők nagyon leleményesek, amit el akarnak vinni, azt úgy gondolják képesek is megszerezni, ám ehhez elsősorban olyan lakásokat szemelnek ki, ahova könnyű bejutni. A zárcsere Budapest feltört lakásaiban azt mondhatjuk szinte létkérdés. Ám létkérdés akkor is, ha arra érünk haza, hogy megpiszkálták, feszegették zárunkat. Ez ugyan egy részről azt jelentheti, hogy nem boldogult a zár feltörésével, ezért távozott, de jelentheti azt is, hogy megzavarták és nincs kizárva, hogy visszatér a behatoló. Ebben az esetben nőhet meg igazán a zárcsere Budapesten.

A magányos betörők elsősorban a könnyű prédára hajtanak, az egyszerű, gyorsan feltörhető zárakat szemelik ki, majd onnan, amit csak lehet ellopva távoznak. A betörésre szakosodott bandák azonban még egy komolyabb, riasztóval ellátott lakást is képesek feltörni. A zárcsere Budapest azon kerületeiben a leggyakoribb, ahol nagyobb esélye van a betöréses lopásoknak. Először 2002-ben rajzolták meg Budapest bűntérképét, majd ezt finomítva, legutóbb 2010-ben készítettek ismét.

Ez szerint a bűnözők fellegvára Kispest, valamint az V. kerületben nagyságrendekkel több törvényszegést (ebben egész biztosan találunk betörést is) követnek el, valamint a híres VIII. kerületben lényegesen több bűnt követnek el.

Tagged with: ,
Posted in Hírek