Zárcsere a nyugodt álmokért

Otthonunk, lakásunk biztonsága mindig is kulcskérdés volt, de napjainkban az elharapódzó betöréses lopások emelkedő száma miatt ez fokozottan érvényes. A fogyasztói társadalom térnyerése miatt az ingatlanokban található értékek, tulajdonok biztonságát sokszor csak egy zárcsere tudja kellően garantálni.

Régi záraink cseréje új, jobb zárszerkezetekre ugyanakkor nemcsak költséges, de időigényes   dolog is. Régen elmúltak már azok az idők, amikor bekopogott az iparos vagy a jóravaló mesterember, hóna alatt egy vadiúj zárral, és két perc leforgása alatt kikapta a régi zárat és seperc alatt betolta az újat.

Bár manapság is zárcserére szakosodott szakemberek kopognak ajtónkon, hogy avítt vagy csupán lecserélésre szánt zárainkat új zárakra cserélje, de a mai, egyre bonyolultabbá váló zárszerkezetek cseréje korántsem olyan egyszerű, mint mondjuk 30 éve volt. Az egyszerű

zárakat még a kisstílűbb betörők is pikpakk feltörik, talán emiatt is kényszerülünk egyre inkább sok időráfordítással egy megfelelő, de ugyanakkor drágább és komplikáltabb zár kiválasztására.

A legtöbb háztartásban a sima, ajtóba szerelt, nyelves kilincszár mellett még legalább egy másik zárszerkezet is található, ha nem több. A legnépszerűbbek a lánc és a hevederzár, ezek feltevése pedig már több kósza két percnél.

 Mint láthatjuk, a zárcsere nem egyszerű dolog, de kellő ráfordítással és körültekintéssel, a megfelelő szakemberekhez fordulva otthonunk biztonsága – ha nem is garantáltan, de jó eséllyel – biztosított.

Tagged with: ,
Posted in Hírek