Zárcsere – 5 tipp a zár beszerelése előtt

Azt gondolnánk, a zárcsere a lehető legegyszerűbb folyamat. Azt gondolnánk nincs benne semmi különleges, ha elromlik a zár, vásárolnunk kell másikat, lecseréljük a kulcscsomónkról a régi kulcsot, feltesszük az újat és kész is a zárcsere.

Tudnunk kell, hogy ennél sokkal többről van szó, ha szükségessé válik a zárcsere. Lássunk néhány tippet, mire figyeljünk zárak vásárlásakor, beszerelésekor.

  1. Soha ne a legolcsóbb zárat vásároljuk meg. Az olcsó zárak minősége elmarad a megfelelőtől, és ezzel mintegy felkínáljuk értékeinket a betörőknek.
  2. Ha már zárcserére van szükségünk, a régebbi típusú zárat, ne egy szintén régi konstrukciójú zárra cseréljük le. Ha lakásbiztosításunk is van, akkor főleg gondoljunk arra, hogy tegyünk eleget a biztosító követelményeinek, és modern, biztonságos zárra cseréljük a régi modellünket.
  3. Ha megvásároltuk a modern, biztonságos zárat, azt SOHA NE HÁZILAG próbáljuk beszerelni, mert ezeknek a záraknak a felszereléséhez már komoly szakértelemre van szükség. Ilyenkor a legokosabb döntés, ha azonnal zárszerelőt hívunk!
  4. Figyeljünk arra, hogy olyan lakatost hívjunk, olyan zárcsere szolgáltatást vegyünk igénybe, ahol garanciát is vállalnak a munkára. Tulajdonképpen a garancia az egyetlen biztos jel arra vonatkozóan, hogy profi csapattal állunk szemben, akire rábízhatjuk bejárati ajtónkat, otthonunkat.
  5. Éljünk a gyanúval! Ha a zár nem engedelmeskedik elsőre, ha a legkisebb kétely is felmerül bennünk, hogy a zárhoz hozzányúltak, megpróbálták feltörni, azonnal cseréltessük ki!
Tagged with: , ,
Posted in Hírek