Mielőtt zárcserére kerülne a sor – biztonsági tanácsok

Nem szükséges ecsetelni azt a nyomasztó pszichológiai tényt, amikor a saját lakásunkba képtelenek vagyunk bejutni, mert a zár leblokkolt, beletört a kulcs, vagy legrosszabb esetben feltörték otthonunkat és kénytelenek vagyunk zárat cseréltetni…

A leginkább jelenlévő probléma az ajtózár kinyitása.
A mai modern zárak, amellett, hogy biztonságosak rendkívül sérülékenyek is, ha egyszer leblokkolnak azt csak egy zárcserélő szakember (lakatos) tudja kinyitni. Ez a legnagyobb rossz közül mégis azt mondhatjuk a legkisebb.

A zárfeltörések ellen, a betörések ellen a legmodernebb zár mellett is az otthon lakója teheti a legtöbbet.

Sok féle megoldás létezik arra, hogy otthonunk, vagyonunk védelmét megerősítsük, a biztonságos zárcsere az egyik megoldás lehet, ha úgy gondoljuk, nem vagyunk elég biztonságban, e mellett azonban még néhány praktikus tanács sem árthat:

–          földszinti lakások megerősítő védelme lehet a kovácsoltvas rács, számos tetszetős és dekoratív rácsozatot lehet ma már kérésre készíttetni.

–          ha nem vagyunk otthon ne hagyjuk nyitva még magasabb emeleten sem az erkélyajtót, vagy az ablakot.

–          az ajtózárak legkisebb meghibásodása esetén is végeztessünk zárszerelést, vagy ha szükséges, akkor a zárcsere a megfelelő megoldás.

–          ha leblokkolt a zár, nem tudunk bejutni a lakásba vagy valaki szándékosan rongálta meg a zárat, csak és kizárólag szakembert hívjunk segítségül, a legtöbb zárcsere szolgáltatás éjjel-nappal elérhető, így bármikor biztonságban érezhetjük magunkat, akkor is, ha nem tudunk bejutni rövid ideig otthonunkba.

–          közösségi portálokon (Facebook, Twitter, MyVip, Iwiw) ne írjuk ki, ha huzamosabb ideig nem tartózkodunk otthon, felmérések szerint a bűnözők ma már az internet segítségével követik el a hasonló betörések nagy hányadát.

Tagged with:
Posted in Hírek