Az alacsony zárcsere árak lehetővé teszik az újításokat!

A fővárosban élők nap mint nap használják a metrót tömegközlekedésre és bizony jól jönne ebben az esetben is egy kis újítás. A szakemberek szerint az alacsony zárcsere árak mellett nem lenne nagy befektetés a felújítás és sokkal egyszerűbben ki lehetne üríteni a vagonokat egy esetleges tűzesetben.

Jelen állapotban a szerelvények végében lévő átjáró ajtók háromszög profilú kulccsal vannak lezárva az utazás ideje alatt, ezeknek kinyitására azonban a személyzet jelenléte szüksége. Probléma esetén tehát több percet is igénybe vehet amíg a több ajtót ki tudják nyitni amely nagyon sok, pánik alakulhat ki amely komoly következményekkel is járhat. Egy kis segítséggel egyszerűbben mennének a dolgok és ezen lehetőségeket bizony ki is kellene használni.

Egyes szerelvényeken már bevált módszer a távvezérlésű ajtózár amelyeket pillanat alatt ki lehet nyitni és tűz esetén minden másodperc életeket menthet. Igen alacsony befektetésről beszélünk és a zárak kicserélése, az egész folyamat kivitelezése bármilyen karbantartási eljárás alkalmával megoldható lenne. Természetesen ez nem jelent teljes megoldást a tűzvédelemmel kapcsolatos problémákra, de mindenképpen növelné a kocsikban utazók túlélési esélyeit egy katasztrófa esetén. Igazi megoldások amelyek kivitelezése sem jelenthet problémát!

Tagged with:
Posted in Hírek